Kanał Rss
Content
Wzgórza lawendy i jedzenia
17 stycznia 2019

Wywiad z Dawidem Matysiakiem, właścicielem restauracji Lawendowe Wzgórze w Lądku Zdroju

Pola Janus: Skąd się wzięła nazwa Lawendowe Wzgórze?
Dawid Matysiak: Nad nazwa zastanawialiśmy się bardzo długo. Chcieliśmy aby nazwa odnosiła się do wystroju sali i do wzgórza na jakim znajduje się lokal. Padło na Lawendowe Wzgórze, ze względu na to, że lawenda jest zielona cały rok.
PJ: Co macie w swojej ofercie?
DM: W menu mamy między innymi pizzę. Według naszych klientów to najlepsza pizza w Lądku. Dużą popularnością cieszy się też łosoś w sosie z kurek, polędwiczki w sosie z podgrzybków i placek po węgiersku.
PJ: Wasze menu jest bardzo obszerne, czy wszystkie dania są robione ze świeżych produktów?
DM: Tak, staramy się robić wszystko na świeżo. Zamawiamy pstrągi z okolicznych stawów. Jeśli jednak ich zabraknie, informujemy o tym klienta. Nie chcemy podawać zamrożonej ryby. Również sos na pizzę robimy ze świeżych pomidorów, a placki ziemniaczane ścieramy na miejscu na zamówienie. Dzięki temu klienci mają pewność, że dostaną świeże jedzenie.
PJ: Czy korzystacie z jakiś mrożonych półproduktów?
DM: Staramy się nie korzystać, jednak są sytuacje gdzie musimy się czymś podratować. Szczególnie jeśli chodzi o brokuł czy szpinak. Są to produkty, które ciężko dostać zimą świeże, jednak wybieramy najlepszych dostawców z najlepszymi jakościowo produktami.
PJ: Kim są wasi klienci?
DM: Nasi klienci to przede wszystkim mieszkańcy Lądka-Zdroju. Odwiedza nas też dużo turystów. Przychodzą, próbują i co najważniejsze — wracają podczas kolejnej wizyty w Lądku.
PJ: Czy klienci hotelu także korzystają z restauracji Lawendowe Wzgórze?
DM: Tak. Dużo osób przychodzi z ciekawości, zobaczyć jak wygląda restauracja i spróbować różnego rodzaju dań . Jest to dla nich duże ułatwienie, bo nie muszą myśleć gdzie można zjeść.

SłabyŚredniDobryBardzo dobrySuper! (Brak głosów! Bądź pierwszy)
Loading...

Polecane artykuły
Reklama
Newsletter
Chcesz być na bieżąco?

E-prenumeratę wysyłamy z:
Read previous post:
Akcja Job — ludzie przede wszystkim

Wywiad z Agnieszką Sikorską, prezesem zarządu Akcji Job Pola Janus: Czym zajmuje się Akcja Job? I w jaki sposób działa?...

Close