Kanał Rss
Content
DOG CHOW DISC CUP 2013
29 maja 2013

Z każdym cieplejszym dniem chętniej przebywamy na zewnątrz. Mamy coraz więcej okazji, by wspólnie z naszym psem aktywnie spędzać czas, spacerując, biegając, jeżdżąc na rowerze. Pies może być świetnym kompanem i towarzyszyć nam w naszych ulubionych formach ruchu. Ale my także możemy się jeszcze wiele o psich możliwościach sportowych dowiedzieć. Istnieje bowiem cały szereg ciekawych aktywności, wymyślonych specjalnie dla psów, które dają im radość i dobrą kondycję, a nam pozwalają urozmaicić wspólną zabawę. Jedną z najpopularniejszych psich dyscyplin na świecie, zyskującą również w Polsce sporą grupę miłośników, jest dogfrisbee. Polega ona na aportowaniu przez psa lecącego dysku oraz wykonywaniu przez czworonoga różnych powietrznych ewolucji. W dogfrisbee poziom mistrzowski osiąga ten, kto potrafi pięknie zaprezentować swojego psa w prawdziwej sportowej akcji, ale każdego zachwyci sam widok jego zwierzęcia w locie. I naprawdę niewiele trzeba, by zacząć swoją przygodę z tym sportem – trochę wolnego czasu, koncentracji i nieduży plastikowy dysk.

Profesjonalnie trenujące psy mają okazję przedstawić swoje umiejętności podczas wyjątkowych zawodów „Latających Psów”, czyli DOG CHOW DISC CUP. Przed nami już 8 edycja tych zmagań, które odbędą się w 4 różnych miastach: Wrocławiu, Poznaniu, Sopocie i Warszawie. Ta niezwykle widowiskowa impreza łączy elementy zabawy, sportowej rywalizacji i konkursu talentów, dzięki czemu rokrocznie gromadzi tłumy wielbicieli czworonogów, którzy w piknikowej atmosferze kibicują zdolnym psim sportowcom.
Podczas zawodów DOG CHOW DISC CUP, których organizatorem jest producent marki DOG CHOW dostępne będą także dodatkowe atrakcje, związane z troską o psią kondycję, np. porady ekspertów z dziedziny psychologii i zachowań psów, profilaktyki zdrowia oraz właściwego żywienia.

 

SłabyŚredniDobryBardzo dobrySuper! (Brak głosów! Bądź pierwszy)
Loading ... Loading ...

Polecane artykuły
Reklama
Newsletter
Chcesz być na bieżąco?

Tagi
E-prenumeratę wysyłamy z:
Zobacz poprzedni artykuł